Mav Stixer

Någon som äger en stavmixer? Någon som äger en stavmixer och har noterat efter ca 2 år att mixdelen är ihålig på “baksidan”, och att det läcker in mixguck genom skruven? Någon som har noterat, liksom jag gjorde igår, att detta guck inte går att diska bort, eftersom man inte når? Någon som har noterat hur äckligt det ser ut därinne nu? 

Okej – så här ska ni INTE göra: fyll INTE den ihåliga delen med vatten och diskmedel och låt stå över natten i hopp om att det ska lösa upp lite av äcklet. Vad som händer är följande: diskmedlet rinner ner runt skruven och fastnar där, och när man sen försöker mixa sig en god fruktdrink så smakar alltihopa diskmedel. Skölja skölja skölja hjälper hittills icke. 

Slutsats: de som tillverkar stavmixern (Melissa) måste av någon obegriplig anledning ta för givet att alla människor äger en diskmaskin, vilket är det enda sättet att få bort gucket som sitter inuti. Inte ens en sån där smal diskborste för champagneglas och liknande skulle nå. Vilken fantastiskt idiotisk konstruktion. 

Anywho. Är inte recept på smoothies det mest förnumstiga som finns, förresten. Tänker på gamla Starlet från loppisar och de “recept” som fanns i dem – det var alltid på chokladbollar eller “mjölkdrinkar” som det hette då. Förnumst förnumst, skiva banan och häll i mjölk, lägg till lite hallon, SUPERSMARRIGT! Man ba, okej. Recept på smoothies är ungefär som recept på vinägrett – rätt jävla onödiga. Bloggfluff. En annan sak jag ofta undrat är varför folk envisas med att hälla en massa äckliga saker i sina smoothies, typ spirulina. Nu vet jag varför. Man blir nämligen KNÄPP av att lägga saker i en mixer! När man mixat banan, hallon och mjölkliknande dryck of choice tio gånger så vill man gå över till tyngre grejer. Det är då man börjar mixa ner gurka, nori, linfrön, havregryn och slutligen kanske även proteinpulver och spirulina. Idag var det nori- och gurkdagen. Funkade fint, förutom bismaken av diskmedel då.

Min lokala trollpacka har givit mig nässelpulver för min dåliga hårbotten, och det smakar som man kan förvänta sig: torkat och pulvriserat gräs i en vacker militärgrön nyans. Därför måste man hälla det i något som hjälpligt döljer smaken, därav smoothies. Jag började förstås light med blåbärssoygurt, banan, frysta hallon etc, men nu häller jag i allt möjligt. Nyponsoppa, flädersaft, skulle säkert kunna få för mig att mixa ner ost eller kaffe också. Älskar att det känns som matlagning men det enda man gör är hälla ner allt i en bunke och vrRRrr! Fuck shit up! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s