jag tror jag vill blogga igen

Det är nytt år. ”En värdefull läxa du lärt dig i år?
Bara för att det är dåligt för tillfället så måste det inte bli bättre sen.” som min sambo sa. Hehe, min sambo. Svenskans löjligaste ord. Min partner är knappast bättre. Min kille. Min frivill. Emmanuel.

Men i alla fall, oavsett om det inte blir bättre, eller det blir bättre, så vill jag blogga igen. Jag vet inte riktigt hur eller om vad än, bara. Länge nu har jag varit dragen till den skissartade formen, lösryckta anteckningar, som man skulle skriva i ett block just innan man somnar. Jag orkar inte gå in på allt jag inte vill att bloggen ska vara. Dels allt den aldrig varit pga mitt ointresse för den formen, naturligtvis, men även sånt den har varit och som jag har tappat intresset för. Men det är dumt att säga aldrig.

Jag var i Litauen förra året. Det var fint där, i Vilnius. Kändes.. rent. Liknade Polen ganska mycket, men samtidigt var folk lite mer reserverade kanske. Lite artigare också (ursäkta Polen), och mer välklädda. Ändå har de mindre pengar (lägre lön, högre skatter), jag vet inte riktigt hur det där går ihop. Fortfarande gillar jag nog Krakow mest av alla ställen jag varit på i Europa. Jag tycker det är så trevligt att besöka ganska små storstäder, för jag gillar inte att åka kollektivt, det gör mig nervös. Jag är inte speciellt bra på att deschiffrera busslinjer och tunnelbana. Jag gillar att gå. Jag shoppar aldrig, för jag har inga pengar, jag fotograferar bara och fikar och går i kyrkor. Det behöver inte finnas ett enormt utbud av precis allting. Jag föredrar att det finns ett lagom utbud av nånting väldigt bra istället.

Vi ska åka till Rom i mars, som en födelsedagspresent till mig. Förmodligen den tjusigaste present jag någonsin fått. Rom är förstås motsatsen till allt jag just räknade upp, det är verkligen inte lagom, och vi kommer inte att hinna se tillnärmelsevis allt jag skulle vilja se, men jag kommer i alla fall att få se Pantheon i verkligheten och bara det kommer jag att kunna leva på ett helt liv. Vi förbereder oss genom att se om ”Meet the Romans with Mary Beard” på youtube, serien som gick i.. hm, somras? Höstas? Om ni missade den så kan jag varmt rekommendera att ni söker upp den nu, det är otroligt spännande.

Ett annat mål jag har i år som ligger betydligt närmare geografiskt men möjligen längre bort för att vara inom räckhåll (?) är att bli bättre på att laga mat. Jag lagar ingen mat hemma hos oss – i början gjorde jag några stapplande försök som inte uppskattades av varken mig eller honom, men sedan dess har det bara varit han. Jag lagade inte direkt nån mat innan vi blev ihop heller – soppa, sallad och halvfabrikat med extra grönsaker och/eller extra creme fraiche var mina paradrätter. Kanske linsröra eller kikärtstomatgegga med pasta. Tyvärr känner jag nu att min matlagningskunskap är på samma nivå som en glad 21-årig nybliven vegan. Inget fel på glada 21-åriga nyblivna veganer, men jag borde kanske kommit lite längre. Innan var motivationen ”jag måste ju kunna laga lite mat om vi ska ha barn”, men ärligt talat måste jag kunna laga lite mat även om vi inte ska ha barn. Det vore kul om jag börjar uppskatta det också, men jag gör mig inga större förhoppningar.

Var det där just ett nyårslöfte jag postade? Njae, det var det nog inte. Men kanske ett projekt. Projekt låter roligare än löfte.

Jag kommer nog inte att ha några specifika fotoprojekt, eftersom Instagram är som ett dagligt fotoprojekt i sig själv.

Ofta säger jag att jag ”borde rita igen”, men det kommer nog inte att hända förrän jag har något att rita. Liksom bloggandet inte händer förrän man har något man vill blogga om.

Se där, en hel bloggpost. Det börjar bra. Eller det börjar, åtminstone.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s